25.9 C
Malta
Cuma, Ekim 18, 2024
spot_img
spot_img

Papa Francis’ten Barış Çağrısı: Santa Maria Maggiore Bazilikası’nda Dua ve Oruç

Katoliklerin ruhani lideri Papa Francis, İsrail-Filistin çatışmasının yıl dönümü olan 7 Ekim’de, dünya barışı için dua ve oruç çağrısında bulundu. Papa, bu önemli günde Roma’daki Santa Maria Maggiore Bazilikası’nı ziyaret ederek barış için dua edecek.

Papa Francis, Çarşamba günü düzenlenen Psikoposlar Sinodu Genel Kurulu’nun ikinci açılışında yaptığı konuşmada, “Tarihin bu dramatik anında savaş rüzgarları ve şiddet halkaları tüm ulusları ve halkları rahatsız ederken buna ihtiyaç var” dedi. Sinod Genel Kurulu, Katolik Kilisesi’nde piskoposların ve diğer kilise liderlerinin toplandığı önemli bir toplantıdır.

Papa, Aziz Petrus Meydanı’nda düzenlenen ayin sonrası yaptığı açıklamada, cemaatinden kendisine eşlik etmelerini isteyerek, “Meryem Ana’ya içten bir duada” bulunacağını belirtti. Papa Francis, daha önce de savaş bölgeleri için oruç ve dua günlerine öncülük etmişti.

İsrail-Filistin Çatışmaları ve Uluslararası Tepkiler

7 Ekim, İsrail ile Gazze Şeridi’ni yöneten Hamas arasındaki çatışmaların tekrar alevlendiği bir tarih olarak kaydedildi. Hamas militanları, İsrail sınırını aşarak düzenledikleri saldırılarda çoğu sivil olmak üzere yaklaşık 1.200 kişiyi öldürdü ve 250 kişiyi rehin aldı. Rehinelerin bir kısmı, Kasım ayında bir hafta süren ateşkes sırasında serbest bırakıldı.

İsrail, BM Genel Kurulu’nun ateşkes çağrısına rağmen Gazze’ye yönelik saldırılarını sürdürdü ve uluslararası kınamalarla karşılaştı. Gazze’deki sağlık yetkililerine göre, 7 Ekim’den bu yana İsrail’in saldırılarında çoğu kadın ve çocuk olmak üzere 41.000’den fazla Filistinli hayatını kaybetti.

Bölgesel Gerilimler ve Uluslararası Hukuk

Hizbullah, İsrail ile Gazze arasındaki çatışmaların ardından sınırdaki İsrail askeri noktalarına saldırılar düzenlemeye başladı. Hizbullah lideri Hasan Nasrallah, bu saldırıların İsrail güçlerini hedeflerinden uzaklaştırmayı amaçladığını belirtti. İsrail ise Hizbullah’a yönelik operasyonlarını artırarak, örgüte bağlı üst düzey askeri komutanların öldüğü saldırılar gerçekleştirdi.

Güney Afrika’nın açtığı dava kapsamında İsrail, Uluslararası Adalet Divanı’nda soykırımla suçlanıyor. Mahkeme, İsrail’in Refah kentindeki faaliyetlerini durdurmasına hükmetti.

Bu gelişmeler, bölgedeki gerilimi artırırken, Papa Francis’in barış çağrısı uluslararası toplumda yankı buldu. Dünya Öğretmenler Günü’nde yapılan bu çağrı, barışın ve insanlık değerlerinin önemini bir kez daha hatırlatıyor.

Kaynak: Euronews

Son Haberler

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz