23.9 C
Malta
Cumartesi, Ekim 19, 2024
spot_img
spot_img

Seyde Funda Çelik yazdı: Duyguların Obezitesi: Nefesle Arınma Yolu

Gün içerisinde o kadar çok duygu ve düşünceyle besliyoruz ki bedenimizi, belki bir yerde doyduğumuzu hissedip “yeter artık” demeye başlıyoruz. Bedenen, zihnen ve ruhen yorgun hissetmeye başlıyoruz.

Modern dünyanın getirdiği yoğunlukla beraber bir gün olsun “artık” diyemiyoruz, “bugün kendimi aç bırakıp daha fazla beslenmeyeyim” diye. Her gün sürekli olarak o duygu ve düşüncelerle kendimizi istemeden de olsa beslemeye devam ediyoruz.

Bunu şu şekilde de düşünebiliriz: Hiç durmadan, aralıksız bir şekilde yemek yemek. Evet, şükürler olsun ki bağırsaklarımız sindirme işlemi yapıyor. Ama sürekli olarak, aralıksız bir şekilde yemek yediğimizde ne olur? Bir süre sonra obeziteyle birlikte birçok rahatsızlığa kapı aralanır.

Aynı şey duygu ve düşünceleri dur durak bilmeden vücudumuza aldığımızda ve onları sindirmeden sürekli orada tutmaya devam ettiğimizde de gerçekleşir.

Duygu ve düşüncelerin obezitesi olarak yine hastalıklara kapı aralamış oluruz.

Şimdilerde farkındalığımızın yükselmesiyle beraber bazı konularda artık çok daha bilinçliyiz. Sindirim sistemimizin sağlıklı ve düzenli çalışıp vücudumuzdaki fazlalıkları kolay bir şekilde atabilmesi için aralıklı oruç öneriliyor.

Duygu ve düşüncelerimize de aralıklı oruç uygulayabiliyorsak ne âlâ. (2024 yılında kendi görüşüm olarak bu pek mümkün görünmüyor.) Peki ya uygulayamıyorsak? Hemen burada nefesi devreye sokabiliriz.

Vücudumuzda nefesimizin gitmediği yerlerde duygularımız ve düşüncelerimiz sıkışmış ve oralarda blokajlar, blokajların getirdiği rahatsızlıklar meydana gelmiş olabilir.

Nefes çalışmalarıyla beraber, bir elektrikli süpürge misali, vücudumuzun nerelerinde sıkışmış duygular ve düşünceler varsa oralara doğru nefes alarak (hava elementinin katkılarıyla) bir temizlik, bir boşaltım sağlayabiliriz.

Elektrik süpürgesinin farklı bölgeler üzerinde temizlik yapabilmesi için farklı aparatlara sahip olması gibi, biz nefes koçları olarak gerekli yerlerde farklı teknikler kullanarak bu temizliği yapabilmeniz için aracı oluyoruz.

Sen de duygularının obezitesinden kurtulabilmek adına nefes almak istersen, çevrim içi ya da birebir nefes çalışmaları alternatiflerimizden faydalanabilirsin.

Kendinize iyi bakın ve nefes almayı unutmayın!

Son Haberler

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz