24.9 C
Malta
Perşembe, Eylül 19, 2024
spot_img
spot_img

Simpsonlar Gerçekten Geleceği Tahmin Ediyor mu?

Matt Groening’in yarattığı Simpsonlar animasyon dizisi, televizyon tarihinde eşi benzeri görülmemiş bir şekilde geleceğe dair yaptığı doğru tahminlerle dikkat çekmeye devam ediyor. 1989 yılında ilk kez yayınlanan ve hala popülerliğini koruyan Simpsonlar, bugüne kadar birçok olayın önceden tahmin edildiği iddialarıyla gündeme geldi.

Simpsonlar’ın en meşhur öngörülerinden biri, Donald Trump’ın 2016 yılında ABD’nin 45. Başkanı olmasıdır. 2000 yılında yayınlanan “Bart to the Future” bölümünde, ABD başkanı seçilen Lisa Simpson, “Sizin de bildiğiniz gibi, Başkan Trump’tan bize oldukça yüklü bir bütçe çatlağı miras kaldı” ifadesini kullanıyordu. Bu tahmin, yıllar sonra gerçek oldu ve Trump, başkan seçildi.

Bir diğer dikkat çekici tahmin ise 2014 yılında yayınlanan “You Don’t Have to Live Like a Referee” bölümünde yer aldı. Bu bölümde, FIFA’nın tüm hakemlerinin rüşvet aldığı yönündeki açıklamadan sonra Homer, Dünya Kupası’na hakem olarak atanıyor. Bir sahnede bir FIFA yöneticisinin “Ben de yolsuzluktan tutuklanmak üzereyim” dediği duyuluyor. Bu bölümün yayınlanmasından sadece bir yıl sonra FIFA, rüşvet, dolandırıcılık ve kara para aklama suçlamalarıyla büyük bir skandalla sarsıldı.

Simpsonlar’ın bu ve benzeri tahminleri, dizinin hayranları arasında merak uyandırmaya ve şaşırtmaya devam ediyor. Simpsonlar’ın geleceği gerçekten tahmin edip edemediği hala tartışmalı bir konu olsa da, dizinin yaratıcılığı ve toplumsal olaylara dair keskin gözlemleri, onu televizyon tarihinin en özel yapımlarından biri yapıyor.

Kaynak: Euro News

Son Haberler

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz