20.9 C
Malta
Cumartesi, Temmuz 6, 2024
spot_img
spot_img

Temmuz Sıcak Hava Dalgasında En Az 15 Kişi Yaşamını Yitirdi!

Sağlık Bakanlığı, Temmuz sıcak hava dalgasında en az 15 kişinin yaşamını yitirdiğini doğruladı. Bakanlık sözcüsü, 17 Temmuz’dan bu yana dehidrasyon veya hipertermi nedeniyle 15 kişinin hayatını kaybettiğini belirtti.

Malta, son 10 gün boyunca etkisini sürdüren yoğun sıcak hava dalgasıyla mücadele etti ve hava sıcaklıkları altı gün boyunca 40°C’nin üzerinde seyretti. En yüksek sıcaklık, 24 Temmuz’da 42.7°C ile zirve yaparak Temmuz 1988’deki rekor sıcaklıkla eşitlendi.

Hipertermi, normal aralığın üzerinde yükselen vücut sıcaklığına bağlı olarak terleme, dehidrasyon, hızlı nefes alma ve kafa karışıklığı gibi semptomlara neden olan bir durumdur. Bu durum, ısı bitkinliği veya sıcak çarpmasına ilerleyebilir ve hayati tehlike oluşturabilir, dolayısıyla hızlı müdahale gereklidir.

Özellikle yaşlılar ve çocuklar, sıcak çarpmasından ciddi şekilde etkilenebilirler ve en sıcak saatlerde güneşe maruz kalmaktan kaçınmaları önemlidir.

Sıcak hava dalgası nedeniyle geçtiğimiz hafta sonu dört kişinin hayatını kaybettiği daha önce duyurulmuştu.

Kuzeybatıdan gelen rüzgarlar, sıcak hava dalgasının etkisini biraz hafifletse de, maksimum sıcaklıklar hala 31°C ila 34°C arasında seyretmekteydi ve hava dalgası Çarşamba gününe kadar devam etti.

Aşırı ısı, elektrik talebini rekor düzeyde artırarak Pazartesi günü 649 MW’a ulaştı. Bu talep artışı, Malta ve Gozo’daki birçok bölgede gece ve gündüz sürekli ve uzun süren elektrik kesintilerine neden oldu.

Mater Dei Hastanesi yönetimi de yoğun sıcaklık nedeniyle acil serviste birçok hastanın kabul edildiğini ve acil olmayan bazı ameliyatların ertelendiğini açıkladı.

Son Haberler

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz