22.9 C
Malta
Perşembe, Eylül 19, 2024
spot_img
spot_img

TÜRKİYE, AVRUPA ŞAMPİYONU!: Filenin Sultanları Tarih Yazdı!

Türkiye’nin gururu Kadın Voleybol Milli Takımımız, Milletler Ligi’nin ardından Avrupa’da da altın madalyanın sahibi oldu.

A Milli Kadın Voleybol Takımı, tarihi bir başarıya imza attı. Avrupa Şampiyonası’ndaki finalde Sırbistan’ı 3-2 mağlup ederek altın madalyayı kazandı. Filenin Sultanları, 2019’un rövanşını almanın yanı sıra Avrupa’nın 1 numarası oldu. Bu zafer, Cumhuriyet’in 100. yılında Türk sporuna büyük bir gurur yaşattı.

Türk Voleybolu için unutulmaz bir an olan bu zafer, koleksiyondaki eksikleri tek tek tamamlayan Filenin Sultanları’nın bir diğer zaferi olarak kayıtlara geçti. Milletler Ligi’nde elde ettikleri ilk şampiyonluğun ardından dünya sıralamasında liderliklerini sürdüren ekip, şimdi Avrupa arenasında da zaferle parlıyor.

Daha önce bir kez finalde kaybettiğimiz Sırbistan ile nefes kesen bir mücadele yaşandı. Setlerde iki kez geri düşsek de “Türkler bitti demeden bitmez” sözünü tüm dünyaya bir kez daha hatırlattık. Final setinde sergilediğimiz muhteşem performansla Melissa Vargas’ın 41. sayısı, Filenin Sultanları’na Avrupa şampiyonluğunu getirdi.

Sırbistan’ı finalde 3-2 mağlup ederek ilk kez Avrupa şampiyonu olan A Milli Kadın Voleybol Takımı, bu büyük zaferle Türk sporuna yeni bir gurur anısı kazandırdı. Melissa Vargas’ın kariyerinin zirvesine çıktığı bu şampiyona, Türk voleybolu için unutulmaz bir dönemin başlangıcı olarak tarihe geçti.

Son Haberler

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz