26.9 C
Malta
Pazar, Eylül 8, 2024
spot_img
spot_img

Türkiye, gurbetçi gençlerin tatil yapması için 132 bin Euro bütçe ayırdı

Türkiye Cumhuriyeti Gençlik ve Spor Bakanlığı, yurt dışında yaşayan gençlerle ‘gönül bağlarını kuvvetlendirmek’ amacıyla 400 gence tatil programı ayarladı. Tatil kapsamında 5 şehir gezilecek.

Gençlik ve Spor Bakanlığı, yurt dışında yaşayan 400 Türk gencini altı gün süreyle Türkiye’de ağırlamak için 132 bin Euroluk bir anlaşma imzaladı. Programın amacı, yurtdışında yaşayan gençlerin Türkiye ile olan gönül bağlarını güçlendirmek ve milli değerlerin farkındalığını artırmak olarak belirtildi.

400 genç faydalanabilecek

Gençlik ve Spor Bakanlığı tarafından düzenlenen ihale, 192 bin 600 tahmini maliyetle başladı ve132 bin Euro ile sonuçlandı. İhaleyi kazanan Turizm şirketi ile sözleşme imzalandı. Program 10 dönemden oluşacak ve her dönemde 45 öğrenci, toplamda 400 genç ve 50 görevliyi kapsayacak.

5 farklı şehir gezilecek

Katılımcılar İstanbul, Bursa, Çanakkale, Ankara, Nevşehir ve Kayseri gibi şehirlerde tarihi ve kültürel mekanları ziyaret edecekler. Programa dahil olan aktiviteler arasında boğaz turu gibi etkinlikler de yer alacak.

Yöresel yemekler ikram edilecek

Türkiye’de geçirecekleri süre zarfında gençlere sunulacak çeşitli yöresel lezzetler arasında nohutlu yahni, içli köfte, Kayseri yağlaması, şiş kebap, pide çeşitleri, et döner, humus, balık, peynir helvası, yaprak sarması ve güveçte sıcak tahinli fıstıklı helva tatlısı gibi zengin yemek seçenekleri bulunuyor.

 

Kaynak: artı33.com

Son Haberler

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz