24.9 C
Malta
Pazar, Eylül 8, 2024
spot_img
spot_img

Vergi Denetim Kurulu’ndan Kayıt Dışı Ekonomiyle Mücadele Atağı

Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek’in “Vergide adalet ve etkinliği artıracağız, çok kazanandan çok vergi alacağız. Kayıt dışı ekonomiyle mücadele ederek bütçe finansmanını iyileştiriyoruz.” mesajı doğrultusunda Vergi Denetim Kurulu (VDK), çalışmalarını hız kesmeden sürdürüyor. Bakanlıktan edinilen bilgilere göre, VDK tarafından yapılan son incelemelerde önemli bulgulara ulaşıldı.

İlk etapta tespit edilen 800 kişi, aylık 5 milyon liranın üzerinde harcama yaparken lüks araçlara biniyor ve lüks tüketimlerde bulunuyor. Ancak bu kişilerin hiç gelir beyan etmedikleri ve vergi mükellefi olmadıkları ortaya çıktı.

VDK, ayrıca müşterilerini IBAN üzerinden ödemeye yönlendiren ve bu işlem karşılığında fiş veya fatura kesmeyen işletmelere yönelik de sıkı takip başlattı. Bu kapsamda, incelemeye alınan IBAN hesabı sahiplerine, vergi müfettişleri tarafından gelirin kaynağını tespit etmeye yönelik detaylı sorular yöneltiliyor.

Bunun yanı sıra, hizmet, e-ticaret ve mobilya gibi sektörlerde sıkça kullanılan “mail order” yöntemi de mercek altına alındı. Fiziki tahsilatın mümkün olmadığı durumlarda tercih edilen bu yöntem, muhtemel vergisel riskler nedeniyle VDK tarafından yakından takip ediliyor. “Mail order” yöntemi kullanılarak yapılan tahsilatlarda, satışı yapılan mal veya hizmet karşılığı fatura veya fiş düzenlenip düzenlenmediği dikkatle inceleniyor.

VDK, kayıt dışı ekonomiyle mücadele kapsamında attığı bu adımlarla, vergi kayıplarını önlemeyi ve bütçe finansmanını iyileştirmeyi hedefliyor.

Kaynak: NTV

Son Haberler

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz