23.9 C
Malta
Cuma, Eylül 20, 2024
spot_img
spot_img

Yeşil Pasaport Skandalı: 40 Yıllık Akademisyen Kenya’ya Uçağa Alınmadı!

Yeşil pasaport sahibi Prof. Dr. Levent Sevgi, Kenya’da düzenlenecek bir çalıştaya davet edilmesine rağmen Katar Havayolları tarafından “vizesiz” olduğu gerekçesiyle uçağa alınmadı. Oysa Türkiye ile Kenya arasında yapılan anlaşma, yeşil pasaport sahiplerinin vizesiz seyahat edebilmesine olanak tanıyor.

40 yıllık tecrübesiyle elektronik mühendisliği alanında önemli bir isim olan Prof. Dr. Levent Sevgi, Kenya Teknik Üniversitesi’ndeki bir çalıştayda açılış konuşması yapmak üzere yola çıktı. Ancak Sabiha Gökçen Havalimanı’nda yeşil pasaportunu göstermesine rağmen Katar Havayolları yetkilileri tarafından “vizesiz” olduğu gerekçesiyle uçağa alınmadı.

Prof. Dr. Sevgi, yaşananları “uluslararası bir skandal” olarak nitelendirerek tepkisini dile getirdi. Dışişleri Bakanlığı’nın internet sitesinde yer alan bilgilere göre, yeşil pasaport sahibi Türk vatandaşları Kenya’ya vizesiz seyahat edebiliyor. Kenya İstanbul Konsolosluğu’nun sitesinde de benzer bir bilgi yer alıyor.

Yaşanan bu olay, yeşil pasaport sahiplerinin seyahat özgürlüğüne dair soru işaretleri doğurdu. Prof. Dr. Sevgi, mağduriyetinin giderilmesi ve sorumluların ortaya çıkarılması için CİMER üzerinden Dışişleri Bakanlığı’na başvuruda bulundu.

Yeşil pasaport sahibi Prof. Dr. Levent Sevgi, Kenya’ya uçağa alınmadı. Yaşananlar “uluslararası bir skandal” olarak nitelendirilirken, yeşil pasaport sahiplerinin seyahat özgürlüğü tartışma konusu oldu.

Kaynak: Odatv

Son Haberler

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz