24.9 C
Malta
Pazar, Eylül 8, 2024
spot_img
spot_img

Yurt Dışı Çıkış Harcına Zam Tepkisi: Vatandaşlar “#YurtDışıÇıkışHarcınaHayır” Diyerek Organize Oluyor!

Yurt dışı çıkış harcına yapılan zam, vatandaşların tepkisini çekmeye devam ediyor. Sosyal medyada “#YurtDışıÇıkışHarcınaHayır” etiketiyle başlatılan kampanyaya her geçen gün daha fazla kişi katılıyor.

“Yurt dışı çıkış harcı halihazırda 500₺ gibi yüksek bir rakama ulaşmış durumda. Bu zamla birlikte harç her yıl 1 Ocak’ta pasaport zammı kadar artacak. Bu durum, yurt dışına çıkmayı imkansız hale getirecek ve vatandaşların seyahat özgürlüğünü kısıtlayacak.”

Kampanyaya katılan vatandaşlar da sosyal medya hesaplarından tepkilerini dile getirerek, zamma karşı imza kampanyaları başlatmaya ve yetkililere mektuplar yazmaya başladılar.

Zammın gerekçesi olarak ise artan döviz kuru ve enflasyon gösteriliyor. Fakat vatandaşlar, bu gerekçenin inandırıcı olmadığını ve zamma gerek olmadığını savunuyorlar.

Yurt dışı çıkış harcına yapılan zam, turizm sektörünü de olumsuz etkilemesi bekleniyor. Sektör temsilcileri, zamma karşı tepkilerini dile getirerek, bu durumun yurt dışına çıkan turist sayısında düşüşe neden olacağını ve sektörün zarar görmesine yol açacağını ifade ettiler.

#YurtDışıÇıkışHarcınaHayır kampanyası, yurt dışı çıkış harcının geri çekilmesi ve makul bir seviyeye indirilmesi için mücadele ediyor. Kampanyaya katılanlar, bu zamma karşı seslerini yükseltmeye ve yetkilileri harekete geçirmeye kararlı görünüyorlar.

Son Haberler

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz