22.9 C
Malta
Perşembe, Eylül 19, 2024
spot_img
spot_img

Zorunlu Beceri Kartı Mart Ayında Yürürlüğe Girecek

Turizm Bakanı, zorunlu beceri kartının Ocak ayında planlandığı gibi yürürlüğe girmeyeceğini ve bunun Mart ayının sonlarına doğru gerçekleşeceğini  bildirdi.

Bu yılın başlarında duyurulan bir önlem olarak, turizm sektöründe çalışan üçüncü ülke vatandaşlarının 2024 yılında Malta’da çalışabilmek için bir beceri kartına ihtiyaç duyacakları belirtildi. Zorunlu eğitim ve değerlendirme başvuru sahibine 575 Euro’ya mal olacak. 2025 yılında, Malta ve AB vatandaşlarından da bir tane alabilmek için eğitim almaları bekleniyor.

Yerel bir gazeteye konuşan Turizm Bakanı Clayton Bartolo, endüstri paydaşlarıyla yapılan bir kamu danışmanlığının ardından pratik bir sistem oluşturabilmek için bazı değişikliklere ihtiyaç olduğunu iddia etti.

Bartolo, hükümetin başvuru sahiplerine sunulacak olan kurslar üzerinde çalıştığını ve bunların 2024’ün ilk çeyreğinin sonuna kadar devreye gireceğini ekledi.

Eğitim ve değerlendirme programı, temel düzeyde İngilizce ve ev işleri becerileri ile ‘temel Malta turizm ürünü’ bilgisini içerecek.

Adaylar ayrıca Malta’nın tarihini ve turizm sektörünü, temel Malta ifadelerini öğrenmek zorunda kalacaklar.

Kurs aynı zamanda müşteri hizmetleri ve kişisel bakım konularında da eğitim sağlayacak.

Yeni bir zorunlu beceri kartının tanıtılması çeşitli tepkilere neden oldu; Malta Oteller ve Restoranlar Birliği, kartın Ocak 2024’te yürürlüğe girmesinin uygun olmayacağını belirtti.

Gozo Turizm Otoritesi tarafından yapılan bir ankete göre, Gozo’daki işletmelerin %54’ü beceri kartının tanıtım zamanının uygun olmadığını öne sürdü.


Kaynak: Times of Malta

Son Haberler

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz